dimecres, 28 de març del 2012

BONES PRÀCTIQUES

Del llistat d’experiències 0-3, aquelles 3 que més m’han agradat han estat:

Mòbils i murals amb materials a l’abast
M’ha agradat molt aquesta activitat perquè consisteix en crear mòbils decoratius que es surten dels dibuixos estereotipats i típics que es realitzen normalment. D’aquesta manera, és una forma de reciclar per a crear material didàctic, ja que aquestos mòbils poden constar de qualsevol material. 
Els mòbils són un material molt atractiu i de profit dins l’aula, ja que és un estímul visual constant per als alumnes, a la vegada que un element decoratiu.
Amb motiu de l’arribada de la primavera, jo he creat uns mòbils formats per marietes, abelles, flors i papallones per a penjar a la classe dels Còdols. Han quedat molt polits!

Juguem amb magranes
He escollit aquesta activitat com a una de les que més m’agraden de les experiències 0-3 perquè me sembla molt enriquidora per als infants. Amb aquesta proposta els infants tenen l’oportunitat d’experimentar lliurement amb la magrana estimulant i fent servir tots els sentits. Palpar la magrana, xafar-la o obrir-la i descobrir que amaga dins, són fets molt interessants per als infants, a través dels quals estan experimentant i extraient un munt d’aprenentatges.

Materials d’experimentació
Me sembla interessant aquesta proposta perquè permet als infants realitzar tasques tan simples com omplir i buidar recipients, manipular els materials dins l’aigua, etc., fets que provoquen una gran descoberta per a ells.  A més, amb l’activitat de trasbalsar aigua, els infants tenen l’oportunitat de comprovar si els materials suren a l’aigua o no, d’observar com l’aigua passa pels forats dels recipients, comprovar com s’escapa l’aigua, etc. Totes aquestes accions suposen moments d’experimentació molt intensos per als infants.   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada